Akustotaide


Akustiikka taiteena?


Aito taide panee hiljaiseksi - mieti millainen olisi taitelijan maalaama taideteos äänenhallinta­kyvyllä. Tuo kotiisi väriä ja palanen ­luontoa... sekä roimasti käytettävyyttä. Signeeratun taideteoksen kauniin pinnan taakse kätkeytyy kyky vähentää kotisi melutasoa. Tulet huomaamaan, että seinälläsi komeileva originelli arvoteos ei olekaan aivan ­perustaulu...vaan jotain aivan ainutlaatuista.


Luonnonmukainen hiljaisuus


Kaikki juontuu innovatiivisesta materiaalista, joka parantaa sisätilojen akustiikkaa. ­Käytän taulujeni materiaalina Konto-akustiikka­levyjä. Nämä ovat suuren suosion saavutta­neita pinta­turpeesta ­valmistettuja luonnontuotteita, suomalaista huippudesignia.


Materiaali
Konton akustiikkalevyt tuovat palasen luontoa poistamaan sisätilojen kaikua, ja lisäävät viihtyisyyttä turvallisella ja miellyttävän pehmeällä tavalla. Akustiikkatuotteillamme on erinomainen äänen absorbointikyky. Konto-akustiikkatuotteet ovat pintaturpeesta valmistettuja luonnontuotteita, jotka  parantavat merkittävästi tilan akustiikkaa. Tilaamasi taulu tulee olemaan kevyt ja helppo kiinnittää, sietäen erinomaisesti kosteutta (ja se on homehtumaton). Se on lisäksi myös hyvä lämmöneriste. Kaikki tämä yhdistyy kauniiseen elävään ulkonäköön, joka luo uusia mahdollisuuksia sisustuksellisesti.
 
Turpeen hyvästä toimivuudesta hengitysilman kanssa on kokemuksia jo satojen vuosien ajalta. Konton akustiset tuotteet ovat tästä syystä turvallisia ja terveellisiä käyttää. Tämä on todistettu Työterveyslaitoksella teetetyissä testeissä. Konto on kehittänyt pintaturpeesta uusia ainutlaatuisia tuotteita, joita kukaan muu ei valmista maailmassa. Konto-akustiikkalevy on suomalaista muotoilua, jonka voi asentaa seinälle, kattoon tai jopa kevyeksi tilanjakajaksi. Näin voit saada originaalin taide-esineen kotiin, toimistoon, päiväkotiin tai kouluun akustiikan parantamiseksi - mikä kauniin turvallinen vaihtoehto.
 
Akusto-taideprojektini on tehty yhteistyössä Konto Oy:n kanssa. Lue lisää näistä innovatiivisista tuotteista osoitteessa www.konto.fi

"Aito taide vetää hiljaiseksi"


Akustiikkalevyn tiedot
  • Koko: asiakkaan valittavissa 120×240 cm asti (kysy isommista).
  • Standardipaksuudet 20, 30, 40 ja 50 mm.
  • Äänen absorptioluokka A (EN ISO 354 & EN ISO 11654).
  • M1-luokitus
  • Paloluokitus (EN 13501-1:2018) : B
  • Lämmönjohtavuus 0,037 W/mK (standardi EVS-EN 12667)
  • Kiinnitys alakattojärjestelmällä, listoilla, ruuveilla, liimalla tai jopa sopivalla kaksipuolisella rakennusteipillä kattoon tai seinään.

 

Konto levyjä
Akustiikka on herkkä laji

Huomio! Varmistan, että akustoiva taide­teos ei menetä akusto-­teknisiä kykyjään maalausprosessin aikana. Käytän ­Konto Oy:n ­kanssa ­suunnittelemaani erikois­menetelmää, joka ei tuki pinnan huokosia, vaan säilyttää teoksen ääntä eristävät ominai­suudet.

 

Esimerkki-case


Tämä 2022 asiakkaalle toteutettu projekti antaa hyvän kuvan siitä, kuinka sinun taulusi syntyisi. Vaiheiden kautta varmistetaan, että lopputulos miellyttää sinua.
Uusi rivitalo Tontunmäessä, Espoossa | Olohuone 3,7 x 6,2m | Voyager -triptyykki (3 x 120x120cm)
 
1. Tapaaminen ­asiakkaan kanssa - ota yhteyttä ja sovitaan maksuton käynti
2. Tarjous & hyväksyntä
3. Asiakkaalle tehty havainne­kuva
Huom: teos edestä ja perspektiivistä katsottuna voi näyttää melko erilaiselta. Näin pääset näkemään konkreettisesti millainen tilaamasi teos toimii tilassasi ennen kuin sitoudut.

Cryptica book by Paul Laane
4. Teoksen maalaaminen studiolla (signeerausta vailla)

Cryptica book by Paul Laane
5. Taulut seinällä

Cryptica book by Paul Laane

Yhteistyössä


Sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsa: Projekti tehtiin yhteistyössä sisustussuunnittelija Kaisa Kallatsan kanssa ( www.kaisakallatsa.fi ). Eli voin toimia sujuvasti myös alihankkijana sinun projektillesi.
 
Konto Oy: Katso lisää sisustuksellisia ideoita akustiikkatauluista täältä...

Sinun projektisi

Jos kotoasi löytyy paljon tyhjää seinäpinta-alaa, taideakustiikka on sinulle mitä parhain tapa vähentää ympäröivää hälyä. Ai niin, olethan myös saamassa alkuperäisen taideteoksen. Toimi siis seuraavasti:
a) Ota yhteyttä paul.laane@designaqua.com tai soita 045 639 2633.
b) Keskustellaan millaista taidetta sinun kotisi tarvitsee. Koko, värimaailma ja muut yksityiskohdat räätälöidään juuri sinun tarpeittesi mukaan.
c) Teen maksuttoman tapaamisen pohjalta tarjouksen. Sen hyväksyttyäsi, ­projekti ­etenee pikaisesti seuraavaan vaiheeseen.
d) Luonnosteluvaihe. Sijoitan luonnokset havainne­kuviin. Näistä näet tarkkaan miltä teos tulee näyttämään tilassasi.
e) Ennen kuin sinun tarvitsee sitoutua, pääset valitsemaan juuri mieleisen mallin.
f) Teoksen toteutus. Nyt tilaan materiaalit ja ­maalaan taideteoksen sovitussa aikataulussa
g) Kun taulu on kuivunut, pakkaan sen ja saat sen toimitettuna kotiovellesi.
h) Sitten istut lasi viiniä kädessäsi, ihastelemassa uusia seiniäsi...ja nautit hiljaisuudesta.
 

Haluatko kuulla lisää?


Kerro lisää projektistasi ja toiveistasi, ja anna minun löytää sinulle upea loppuratkaisu.ALOITA PROJEKTISI